29 december 2012

Firstprizebears Vancouver 27-09-1997 – 27-12-2012

Afgelopen september schreef ik nog een bericht over “Beertje”en het feit dat hij zijn 15 verjaardag had gevierd. Gisterenochtend belde Mieke Mussche ons op en ik wist direct bij het zien van het telefoonnummer in het display, dat Beertje van ons was heen gegaan. En zo was het ook. Op 2de Kerstdag ging het niet meer zo goed en wilde hij niet meer alleen opstaan en het was hem aan te zien dat hij aan het einde van zijn krachten was. Die avond kwam de dierenarts bij Roland en Mieke thuis. Zij had hem negen jaar verzorgd. De tijd die Beertje bij Roland en Mieke doorbracht. Zij gaf duidelijk te kennen dat het tijd was Beertje te laten gaan. Natuurlijk een zware beslissing, maar Mieke en Roland waren sterk genoeg om de raad van de dierenarts op te volgen.

Beertje is vredig aan zijn laatste reis begonnen. Dit in zijn vertrouwde omgeving en in het bijzijn van de mensen die hem de afgelopen negen jaar van zijn lange leven met liefde hebben verzorgd en verwend.

Ik was zo gelukkig dat Beertje 6 jaar van mijn leven heeft gedeeld, want hij was een bijzondere hond waar ik veel mee heb meegemaakt en hij heeft mij ook veel gegeven. Vele tranen zijn om Beertje gevloeid. Nu zijn het slechts nog de vele mooie en wonderlijke momenten die ons daaraan herinneren, dat hij met zijn goedheid en trouw ons leven heeft verrijkt. Dank aan Roland en Mieke, dat jullie zo goed voor mijn geliefde Beertje hebben gezorgd. Hij had het niet beter kunnen treffen.

Vancouver-10-12-15-years-old