11 juli 2012

Enfield en zijn zonen

We waren met onze OES “Jadore” op de show van Peterborough/UK. In de ring naast de onze, werden de Bearded Collies gekeurd door Mevr. MacDonald-Cross. Tot onze grote vreugde was Linda Peirson aanwezig met Lee (Super-Multi-Ch. Firstprizebears Enfield). Deze herkende mij onmiddellijk en ik kreeg een hele dikke kus van hem. Hij ziet er prachtig uit en had eenvoudig alles moeten kunnen winnen, ook op slechts drie benen. Maar helaas had Mevr. MacDonald-Cross een andere mening in het zien van zijn kwaliteiten en werd hij 4de in de Open Klasse. Op deze show waren ook 2 kinderen van hem uit 2 verschillende nesten. Ik mocht deze bekijken en was erg aangedaan. Prachtige donkere ogen, goede hoekingen. Wat mij fascineerde was het feit, dat beide honden erg lange ribpartijen hadden en hierdoor korte lenden die krachtig waren. Hier hou ik van.

Terwijl we met Linda Peirson in gesprek waren, kreeg ze een sms uit Spanje van Alberto en Cristina. Zij waren met Firstprizebears James Dean (Ch. Enfield x Ch. Firstprizebears Donna Summer)op de grote CACIB-Show in Portugal. James won niet alleen maar Beste van het Ras, maar behaalde later ook nog de overwinning in Groep 1.

James-Dean-23-months-old

Tegelijkertijd won een andere zoon van hem, “Fristprizebears Kokokola” (Ch. Enfield x Ch. Firstprizebears Gunsmoke), op de show van Vladimir in Rusland bij keurmeester P. Bozinovski. “Pepsi”  werd Beste Junior en Beste van het Ras.

Hartelijke Gelukwensen gaan naar Spanje en Rusland.

Lee en Linda op de Show in Peterborough

Enfield Peterborough