4 februari 2013

Eindhoven, Luxemburg en Brünn/CZ

Wat een weekend!!! Megastress, bijna niet geslapen, maar alles gewonnen. Zaterdag was de show in Eindhoven. Keurmeester voor de Beardies was Mevr. Runderkamp/NL. Eigenlijk hadden we niets nodig, maar ik ga altijd naar deze show en “Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) zou hier haar tentoonstellingsdebut krijgen. Dat is ook gelukt!!!! Als eerste won Lasse (Lärkängens at Firsticebears) Beste Reu en hierna was Schoko aan de beurt. Ze stond in de Jeugd Klasse met 5 andere teven en met haar 10 maanden was ze tevens de jongste. Van de andere 4 was een haar zusje, Firstprizebears Linda Evans en deze behaalde een Zeer Goed 3. “Schoko” had met haar wonderbaarlijke uitstraling de keurmeester betoverd. Ze won de Jeugd Klasse en werd over de andere Teven BESTE TEEF en dat met slechts 10 maanden. Wat een start. Om voor Beste van het Ras te gaan had ik nu 2 honden, die gelijktijdig de ring in moesten. Patricia Soeters was zo vriendelijk en heeft “Schoko” voor mij geshowed, zodat ik Lasse kon nemen. Hij werd dan ook Beste van het Ras.

“Schoko” (Firstprizebears Liz Taylor) 10 maand oud. De foto’s zijn gemaakt door Eef Martens.

Eindhoven-Schoko-Hoofd

Firstprizebears Liz Taylor Beste Teef in Eindhoven

Eindhoven-beste-teef-Firstpizebears-Liz-Taylor

BOB Lärkängens at Firsticebears (Lasse), keurmeester Mevr. Runderkamp en Patricia Soeters met Firstprizebears Liz Taylor (Schoko)

BOB-and-BOS-Beardies-Einhoven-02-02-13

Op zondag was de jaarlijkse CAC Show in Luxemburg georganiseerd door de Britse Herders en Veedrijvers Club. Mevr. Blaha uit Oostenrijk was de keurmeester voor de Beardies. Ik had Lasse met opzet ingeschreven in de Open Klasse om de bekende “Clan”uit de weg te gaan. Tegen deze “Vitamine B-macht” ben je vaak kansloos, ook met een betere hond. Maar zo is het nu eenmaal in de Tentoonstelling wereld. Ik ging zonder verwachtingen, maar met de hoop om hopelijk de Open Klasse te winnen. Dat is ons ook gelukt en daardoor werd onze “Lasse” (Lärkängens at Firsticebears), met 22 maanden, Luxemburgs Kampioen. Mijn dag kon niet stuk. Daarna werd “Lasse” Beste Reu en ik was meer dan tevreden. “Schoko” (Firstpizebears Liz Taylor) startte wederom in de Jeugd Klasse met 4 andere teven. Ze werd 2de achter haar 5 maand oudere halfzuster. Als Show-nieuweling heeft ze het op de gladde ondergrond heel goed gedaan. Hierna ging het om de Beste van het Ras en Mevr. Blaha was aangedaan van Lasse en maakte hem Beste van het Ras. Dit was meer dan ik had gehoopt. Het had nu wel de consequentie dat ik 4 uur moest wachten, alvorens naar de Best in Show te gaan. Het sneeuwde op de Ardenner snelweg, ik was doodmoe en was graag slechts alleen maar Beste Reu geworden, want dan had ik om 13.00 uur naar huis gekunt. Maar zo is het nu eenmaal en dat is de straf als je alles wint. Het lange wachten eindigde rond 17.00 uur en het was Mevr. Blaha, die als keurmeester de Best in Show keurde. Lasse werd Res- Best in Show achter de mooie Welsh Corgie van Hanno en Rachel Dijkhorst. Om 20.30 uur was ik weer thuis.

Petra Bonny was zo vriendelijk en heeft mij de foto van BOS No-Nonsens Kalilah en mijn  BOB “Lasse” met de Keurmeester Mevr. Blaha ter beschikking gesteld.

Bos en BOB Luxemburg CAC Show 03-02-2013

Familie Vanbosschewas in Brünn/CZ op de tweedaagse CACIB Show. “Tobi” (Firstprizebears King Cole) stond in de Tussenklasse tegen sterke concurrentie. Op beide dagen behaalde hij een Excellent 2de plaats. Gekeurd werd door: Ale Conrad uit Zweden en Jeff Luscott uit Engeland.

“Tobi” in Brünn

Firstprizebears-King-Cole-Brunn-CZ-02-02-13