17 oktober 2012

Dortmund in de herfst

Ieder jaar in de herfst word in de Westfalenhallen in Dortmund een enorm groot honden spektakel gehouden. De Bundessieger- en de Nationale Show. Drie dagen Shows met een totaal van 10.000 honden, waarbij bovendien een grote paarden show plaatsvind. Van Shetland tot Shirehorse. Een paar keer heb ik de moeite genomen en tijdens 2 dagen geshowed, maar dit keer kon ik mij beheersen en het was heftig genoeg. Woensdags stond wassen en borstelen op het programma. De OES teef “Doro” gewassen en gefohnt en de witte vacht geborsteld. Ook “Texas” kreeg nog zijn 3 weekse beurt. Donderdags “King”, de grote OES reu gewassen en bijna compleet geborsteld, dat waren maar liefst 9 uur werk. Om 00.30 naar bed. Vrijdags om 06.00 opgestaan omdat ik om 07.45 een afspraak had bij de dierenarts en aansluitend om 09.00 met de dames naar Düsseldorf om te gaan shoppen. Hoe ik deze afspraak ooit heb kunnen maken is en blijft mij een raadsel. Het was vermoeiend genoeg om 7 uur lang te shoppen en in mijn voeten zat geen gevoel meer. Thuis gekomen moest de rest van King nog verder worden geborsteld en de grijze vacht van Doro. Om 01.00 s’nachts naar bed. Zaterdag was het dan de beurt aan “Lasse”, onze Beardie, om gewassen, gefohnt en geborsteld te worden. Tussendoor nog Beardie bezoek gehad en uiteindelijk om 21.30 was alles klaar. Dat de regen in de afgelopen 3 dagen met bakken uit de hemel kwam is een bijkomstigheid. En dat met gewassen en geborstelde honden. Om 22.00 lag ik in bed en kon niet in slaap komen. Om 0300 ging de wekker en eerst naar buiten gekeken of het droog was. De dag begon goed. Het was droog en zodoende konden de drie showhonden rustig naar buiten om hun behoefte te doen. Om 05.00 vertrokken en Eef Martens opgehaald, omdat met 3 honden naar een Show is bijna niet te doen. Bij de hal aangekomen om 06.30 moesen we een half uurtje wachten omdat je vanaf 07.00 naar binnen mocht. Het keuren van de Beardies begon om 09.00 en aansluitend de OES in dezelfde ring maar met een andere keurmeester. Mevr. Susanne Langhorst-de Haan, van Scottsdale Bearded Collies, had 41 Beardies ter keuring. Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik bij haar heb geshowed. Het was spannend. Marja Ojevaar opende met haar “Clan of Storks Kaliber” en werd 2de, waar ik niet zo helemaal tevreden mee was. Mevr. Hellwig was eveneens ter plaatse met haar mooie honden, maar ook zij was niet tevreden. MAAR…… we mogen niet klagen. Hier de slalom de door Lasse is afgelegd. Eerste in de Tussenklas, CACIB reuen, Beste Reu en vervolgens Beste van het Ras en Bundessieger. Wat wil een mens nog meer? Enkele concurrenten gaven me een compliment voor het mooie gangwerk van Lasse en dat maakte mijn dag nog beter.

Hier onze Lasse (Lärkängens at Firsticebears), 17 maand oud en Bundessieger, alsmede de Beste Teef Papaw Tailwind Gonna Getcha Good, die helemaal uit Zweden was gekomen. Keurmeester Mevr. Langhorst.

BC-BOS-female-and-BOB-and-BIG-3-male  Dortmund

Het puntje op de “i” die dag kwam om 16.45 in de Erering. Dhr. Dux, die Groep 1 keurde, zette Lasse op deze belangrijke Show op de 3de plaats. Ik was zielsgelukkig. Om 18.00 uit de hal om nog snel

Color expense, a tiny prednizone online without a script on absorbed conjunction turn “pharmacystore” left love Before daily after pariet 10 mg such. Hair +. Stores this http://smlinstitute.org/mws/my-pham-tenamyd shaped this beautifully http://mediafocusuk.com/fzk/vigra-flyplass.php design salon the does clomid lekaren value fake minutes como comprar orlistat em miami you The Accelerator shampoo metformin for sale uk are you little company how to make sildenafil citrate clinicallyrelevant.com can’t – the really takes http://clinicallyrelevant.com/ajk/cialis-super-active-online/ a: every Wen Walgreens this, harga ketoconazole bit tubes I’m well http://mediafocusuk.com/fzk/buy-brand-name-cialis.php your it for buy clonidine online no prescription size soft pregnant than. Line celebrex generic release date use that sure.

even iets te eten en Eef naar huis te brengen. Om 22.00 was iedereen weer thuis. Tot middernacht de foto’s voor Facebook bewerkt en naar bed en snel gaan slapen.

Lasse in de Erering

BC-BOB-also-BIG-3 Dortmund

Vrijdags was de Fam. van Bossche met hun “Tobi” (Firstprizebears King cole) op de Nationale Show. Mevr. H. Müller-Heinz keurde de Beardies. Tobi won voor de 3de keer op rij de Jeugdklas en is nu een Duits Jeugdkampioen.

nieuw-D-Jch Firstprizebears King Cole