28 augustus 2012

De zomerpauze is voorbij

De zomerpauze is geweest. Afgelopen zondag waren we met onze honden op de Show van Rotterdam. Hier keurde, op een zeer zeldzame en bijzondere wijze Dhr. Bierwolff uit Oostenrijk. Onze “Lasse” (Lärkängens at Firsticebear) werd 2de van 2 honden. In het keurbericht schreef Dhr Bierwolff dat hij een goede boven- en onderbelijning heeft. Na het keuren wilde Dhr. Bierwolff mij uitleggen waarom. Ik was benieuwd! Lasse heeft een zachte rug en dat komt omdat hij nog zo jong is. Mijn commentaar: als U dat zegt Meneer Bierwolff, dan zal dat wel zo zijn. Marja Eilers-Ojevaars Hitchkock en Enfield kinderen wonnen tenminste de Jeugklasse. Inge Schreurs was eveneens in de Club der 2den, met haar “Firstprizebears Jade Jagger“. De stemming in en rond de Bearded Collie Ring was zeer gespannen en er was erg veel kritiek op deze Keurmeester. Zoveel over Rotterdam.

Op dezelfde dag waren Eoin en Patricia Fleetwood met hun Ch. Firstprizebears John FK op de Int-Show in Tralee/Ierland. Mevr. E. Liljekvist uit Zweden keurde de Beardies en “Oscar” werd Beste van het Ras. Dhr. K. Scheel uit Denemarken keurde de Pastoral Groep 1 en zette “Oscar” op de 2de plaats. Wederom een geweldig resultaat uit Ierland.

Patricia Fleetwood en “Oscar”

Firstprizebears John-FK-Tralle-Show-08-12

Op 19-08, op de Show in Mechelen/B keurde Mevr. A. Gregoire. Patricia Soeters was hier met haar “Firstprizebears Frostproof”  en behaalde een Uitmuntend 2de Plaats.

In Bournemouth/UK keurde op 11-08-2012 Dhr. Derek Smith de Beardies. Linda Peirson met Ch. Firstprizebears Enfield, behaalden een 4de plaats in de Open Klasse. Graham Atkins met “Donna” (Firstprizebears Jackie O avec Snikkles) waren ook hier aanwezig en behaalden ook een 4de plaats maar in de Graduate Bitch Klasse.