16 maart 2013

Crufts/GB en Offenburg/DUI

CRUFTS is de grootste Honden Show ter wereld en wordt elk jaar in begin maart te Birmingham/UK gehouden. Vroeger was het in Londen. Het maakt niet uit of de keurmeesters goed of slecht zijn, je gaat er naar toe. Ik, voor het eerst in 1975. Vanaf 2001 is het mogelijk voor ons buitenlanders, om in het Moederland ons ras tentoon te stellen. De inschrijvingen voor de Beardies zijn gigantisch, dit jaar waren het er 340. In 2001 hebben we voor het eerst geshowed en onze “Firstprizebears Vancouver” won toendertijd bij Ruth Scott het Res-CC. Dat was al iets geweldigs. MAAR: in 2005 won ik met “Firstprizebear Apache”, bij de bekende Allrounder Ferlith Somerfield het CC en werd Apache Beste Reu. Dat is tot vandaag nog geen buitenlandse Beardie gelukt. Iedere keer wanneer ik dit beroemde groene tapijt zie, moet ik aan deze 2 schitterende herrineringen denken. Dit jaar hadden we geen Beardie ingeschreven, omdat het niet haalbaar is een OES en Beardie te showen. De afstanden tussen de hallen zijn gewoonweg te groot. Bovendien is onze Lasse nog te jong  en is ook Schoko nog niet zover dat ze hier iets zou kunnen bereiken. Daar komt bij, dat de keurmeesters goed moeten zijn.

Maar enkele Firstprizeberen waren aanwezig. Bij de reuen verliep het keuren meer dan merkwaardig, dit hoorde ik van alle kanten zeggen. Bij de teven was het iets beter naar het schijnt.

Ch. Firstprizebears Enfield werd geshowed in de veteranen klasse en niet door Mevr. Buckley geplaatst. Hij is voor de laatste keer door Linda Peirson in de UK geshowed, omdat hij naar huis gaat naar Cristina Anders en Alberto Sanchez.

Firstprizebears Enfield Crufts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alberto en Cristina hadden hun ” Firstprizebears Larry King” mee, hij werd in de Puppy Klas geshowed en ook niet geplaatst.

Firstprizebears Larry King Crufts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicky van Tiggelen was aanwezig met haar Ch. Firstprizebears Just Beat-It”. Ze werd in de Open Klas Teven geshowed (26 stuks) en de keurmeester Mevr. A. Atkins plaatste haar op een 5de plaats. Natuurlijk zijn we zeer trots en gelukkig met deze plaatsing. John Wauben, was de supporter van Vicky, omdat ze op de Maasrichtse Hondensport Club traint en heeft alles met de camera vastgelegd.

Firstprizebears Just Beat-It Crufts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Offenburg/DUI aan de rand van het prachtige Zwarte Woud, hield tijdens het Crufts weekend een CACIB Show.Mevrouw Jani Böhi-Wenger uit Zwitserland keurde de Bearded Collies. Fernando en Sergio waren uit Italië gekomen met hun prachtige “Firstprizebears Kim Karnes“. Ze won de Tussen Klas en behaalde het CAC. Haar nestbroer, “Firstprizebears King Cole“, van de familie Vanbossche werd 2de in de Tussen Klas. Hier laat ik me beter niet over uit…..

Firstprizebears Kim Carnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hier wachte ze nog op haar grote moment.

Firstprizebears Kim Carnes Offenburg 1