14 maart 2014

Crufts 2014

Het Mekka van alle honden tentoonstellers. Crufts! Ieder jaar opnieuw gaan pelgrims op weg naar de Internationale Honden Show te Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. 22.000 honden werden tussen donderdag 06 maart en zondag 09 maart geshowd. Er waren ongeveer 340 Beardies ingeschreven en een ieder hiervan moet zich van te voren kwalificeren. Dit jaar werden de reuen gekeurd door Lesley Tomlinson (Coalacre) en de teven door Altea Richardson (Caramac). Normaliter rijd ik elk jaar hier naar toe, maar niet altijd met een hond. Dit jaar wilde ik graag weer eens een Beardie tentoonstellen en Lasse was daar precies de juiste voor. Mijn beste vriendin Lenka Klimova uit Tsjechië, deed mij een groot plezier, door mij te begeleiden. Woensdagochtend zijn we aan onze reis begonnen. Bij de Pet Controle voor de Euro-Tunnel, ontmoeten we de eerste bekende “Die Hards”, gevolg door een groot hallo. In de middag kwamen we aan bij ons hotel. Het Hilton Metropool aan het NEC (National Exibition Centre), is het episch centrum van alle hotels in en rondom het NEC. Hier ontmoet je alle bekende gezichten en bent slechts 200 meter van de hallen verwijderd. Crufts is stress puur. Eigenlijk zijn 24 uren in een dag niet voldoende. De dag van de Show, de donderdag, begint vroeg. Om 08.30 begon het keuren van de Beardies. De hallen zijn enorm groot, de hal van de Bobtails ligt aan de tegenoverliggende kant van de Beardiehal.  Dus s’morgens snel er naar toe, alle vrienden en bekenden begroeten en vlug een paar honden bekijken. Aansluitend in een militaire pas langs de vele verkoop kramen en terug naar de Beardies. De Open Klasse Beardies werd pas tegen 14.00 uur gekeurd en was met 26 reuen bezet. We waren bij de laatste 5 reuen en het duurde bijna 30 minuten en voor het gevoel 15 Km gelopen, totdat Mevr. Tomlinson een beslissing nam. Wij hadden van haar niets verwacht en zodoende was de 4de plaats voor onze “Lasse” een positieve verrassing. Er waren enkele kinderen van Ch. Firstprizebears Enfield, die in de verschillende Klassen werden geplaatst. Hoogtepunt van de dag, was het Res-CC voor Super-Multi Ch. Firstprizebears Cony Island. Gabriela Gesi begenadigde händler en eigenaar, had de 11 jaar oude “Cony” in de Veteranen Klasse geshowd. Deze won ze over de 24 andere Teven. Dit was de 2de keer, dat “Cony Island” het Res-CC op Crufts won. Het is al weer 10 jaar geleden, in 2004, dat ik met onze beroemde Firstprizebears Apache het CC en Beste Reu won tijdens Crufts. toentertijd, keurde de Allround Keurmeester Mevr. Ferlith Sommerfield. Apache was de eerste Bearded Collie, die niet in Engeland woonachtig was en ook buiten het Verenigd Koninkrijk was gefokt.  Op vrijdagmorgen zijn we, na genoten te hebben van een heerlijk Engels ontbijt, naar huis gereden en hebben onze reis afgesloten met een avondeten in Maaseik.

Mijn goede vriend Yossie Guy, uit Israël, heeft prachtige foto’s van Lasse en mij gemaakt.

Crufts Lasse

Voor deze Show moet je fit zijn. Grote ringen en veel lopen! Met mijn middenoor ontsteking niet het meest aangename om te doen.

Crufts Lasse

Crufts Lasse

De legendarische Firstprizebears Cony Island en meest succesvolle Bearded Collie Teef van Europa. Gabriela Gesi en Cony Island zijn een lust voor het oog en bovendien een perfect Team in de ring. Rechts, Ildiko Muszlai, die samen met haar echtgenoot Peter, mede-eigenaars zijn van Cony Island.

Cony-Island-Res--cc-Crufts

Mijn beste vriendin Lenka en ik tijdens de Crufts. Enkele jaren geleden heeft zij met Ch. Firstprizebears Enfield hier de Open Klas gewonnen.

Crufts Lenka und ich