6 november 2013

Bleiswijk/NL, Paren/DUI en Insurbia/Italië

Wat een weekend! In Bleiswijk, in de buurt van Gouda, is jaarlijks een CACIB Show, die altijd interessante keurmeesters op hun lijst hebben staan. Dit jaar waren voor onze beide rassen, de Zweedse dames Charlotte Sandberg voor de Beardies en Ulrica Göransson voor de Bobtails uitgenodigd. Zij zijn de dochters van de oprichter van de beroemde Zweedse Kennel Farmarens, die Bobtails en Bearded Collies fokken. Nu staan er reeds kinderen van hun in de ring. Het was erg spannend. 25 Beardies waren ingeschreven, waarvan 9 Reuen in de Jeugd-, 1 Reu in de Open- en de bekende 2 reuen in de Kampioen Klasse. Bij de Teven waren eveneens 9 in de Jeugd-, 1 in de Tussen-, 3 in de Open- en 1 in de Kampioen Klasse. Bij de reuen Jeugd Klasse waren 2 kinderen van onze “Lasse” (Lärkängens at Firsticebears), die direct aan hun type te herkennen waren. De 14 maand oude “Clan of Stork Las Vegas” behaalde een Uitmuntend 2 en Peggy Jeurrisen met haar 10 maanden oude “Firstprizebears Letterman” een Uitmuntend 4de plaats. Hierna werd het spannend en Lasse stond in de ring. Er gingen mij duizenden gedachten door mijn hoofd en ik wilde de hoop niet opgeven, dat er keurmeesters zijn die weten hoe een Beardie er moet uitzien en hoe het een korrekte Beardiegangwerk eruitziet. Mevrouw Sandberg schreef een uitmuntende keurverslag over onze “Lasse”. Hij werd niet alleen Beste Reu, maar ook nog Beste van het Ras. Op deze dag behaalde hij zijn laatste punten voor de titel Nederlands en Internationaal Kampioen. Ik was de gelukkigste persoon op deze Show.

Peggy Jeurissen met haar 10 maanden oude “Jazz” Firstprizebears Letterman (Lärkängens at Firsticebears x Ch. Firstprizebears Donna Summer), Uitmuntend 4de Plaats.

Firstprizebears-Letterman-Jeugdklas-Bleiswijk

Kampioen Klasse Reuen:

Beardie Connection Kenji (2de Plaats)  en Lärkängens at Firsticebears (1 Plaats met CACIB en CAC)

Bleiswijk-Championclass-male

Beste Reu Lärkängens at Firsticebears, nieuwe Nederlandse en Internationale Kampioen. De Keurmeester Mevr. Charlotte Sandberg, Res-Beste Reu uit de Jeugd Klasse “Potterdale Dark Diamond” van Dea Sjouwerman en Janni van Binsbergen.

Bleiswijk-Best-Male-and-Res--Male

In de Jeugd KlasseTeven heb ik “Clanyard Bay Mac Geddes” (Ch. Firstprizebears Hitchkock x Firstprizebears Eureka) voor Eef Martens geshowed. Zij is 12 maand oud, daarachter een dochter van onze Lasse, “Eyecatchingbears Angel Eyes” (Moeder is Firstprizebars Honeybrook) in eigendom van en gefokt door Jolande Posma. Beiden behaalden een Uitmuntend.

Bleiswijk 13 Geddes en Eyecatchinbears Angel Eyes

Inge Schreurs stond mij toe, haar “June” in de Open Klasse te showen. Deze was met slechts 3 teven bezet en  June “Firstprizebears Jade Jagger” ( Ch. Firstprizebears Enfield x Ch. Firstprizebears Donna Summer) won deze Klasse. Een kleine bittere ervaring voor ons, dat June helaas geen CAC of Res-CAC won. Ze werd 3de Beste Teef. Oke, de Nummer 1 is van vaders kant uit onze lijnen en de Res-Teef uit de Kampioen Klasse “Dazzystars A Groovy Kind of Love” is uit 2 Firstprizebears gefokt.

Firstprizebears Jade Jagger” 1. Plaats Open Klasse Res-CACIB

Bleiswijk-Firstprizebears-Jade-Jagger

Keurmeester Mevr. Sandberg, met Beste van het Ras Lärkängens at Firsticebears en Beste Teef uit de Jeugd Klasse, Snugglebears Kieps Sjiek Blumpke, Fokker en eigenaresse Annemarie Zoontjens

Bleiswijk BOB and BOS 2013

“Lasse” met zijn zoon en dochter

Bleiswijk Lasse and offspring

We hadden een “Luxe Probleem”, want met mijn OES ” King” werd ik eveneens Beste van het Ras en 2 honden gelijktijdig showen in de Erering gaat niet.  Alhoewel mijn “King” de punten voor de Top OES nodig had, besloot ik om met Lasse de Erering in te gaan. Dit was een prestige kwestie, om te laten zien, dat er Bearded Collies zijn met een uitgrijpend gangwerk! Mijn goede vriendin Chris Beirendonk was zo vriendelijk om King in de Erering te showen. Keurmeester was de Deen Dhr. H.E. Pedersen en…… Chris won met onze OES King de Groep en ik werd met onze “Lasse” 3de in de grote Groep 1.  Dit was een perfekte dag! Zondags werd onze King Res-Best in Show.

Dhr. Pedersen, King met Chris Beirendonk, de OES Keurmeester Mevr. Ulrica Göransson en een meer dan gelukkige Conny met Lasse

Bleiswijk-group-1-and-3

Momenten van Vreugde

Bleiswijk-ring-of-honour-jump-for-joy

De familie Vanbossche was op de Special Show van Paren te Duitsland. Hier keurde Mevr. H. Bilsheim de Bearded Collies. “Tobi” Firstprizebears King Cole ( Ch. Firstprizebears Hitchkock x Firstprizebears Havanna) stond voor de eesrte keer in de Open Klasse en won een Uitmuntend 1ste Plaats. Hun blauwe beer “Ole” Firstprizebears Lucky Luke werd met een Uitmuntend 2de Plaats in de Jeugd Kaasse beoordeeld. Hij is 10 maanden oud en een nest broertje van “Letterman”.

10 maand oude Firstprizebears Lucky Luke

Paren-FPB-Lucky-Strike11-2013

De 2 jaar oude Firstprizebears King cole

Paren-FPB-King-Cole-03-11-13

Op de grote INSURBIA Show in de Lombardije/Italië, keurde mevr. W. van Deijl uit Nederland de Bearded Collies. Tot onze grote vreugde won Laura Pouquier met haar “Ch. Firstprizebears Johnny Cash” (Ch. Firstprizebears Enfield x Ch. Firstprizebears Donna Summer) Beste Reu en voldoet daarmee aan alle eisen voor de Titel van Italiaans Kampioen.

Firstprizebears Johnny Cash and Lisa