21 september 2016

Shownieuws in September

Mijn ijverige exposanten hebben geen verlof genomen. Ik had een vakantie verdiend na dit horror jaar en ik ben na de show in Brussel naar Italië en Zuid-Duitsland geweest. 14 dagen is  te lang voor mij. Na 10 dagen had ik heimwee en miste ik mijn honden.

Dankzij de moderne telecommunicatie was ik altijd up-to-date over het wel en wee van mijn honden.

In het verre Australië werd op het eerste september weekeind de beroemde “Royal Adelaid” Show gehouden. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste shows in Australië. Er waren ongeveer 28 Beardies ingeschreven, die door de duitse allronder Mevr. Assenmacher gekeurd werden. Ch. Firstprizebears Lucky Strike in bezit van Kirsten Anne en haar man won daar Best van het Ras , kreeg 25 punten. Het Toppunt van de dag was zijn 4e  plaats in de groepskeuring. Wat een prachtige overwinning.

Firstprizebears Lucky Stike

Deborah Raquet was op de Herfst Show  in Luxemburg met haar  “Firstprizebears Orlando Bloom“. Hij won de Intermediaire klas met CAC bij de keurmeester Mevr Wagner / LUX. Bij de puppy reuen was Xavier Pottiez voor het eerst aan de start met zijn “Firstprizebears Percy Sledge“. Hij kreeg een veelbelovend en beste pup.

Hier is een foto met zijn vader Schmitty, die in  eigendom is van Deborah Raquet. “Percy Sledge” is een zoon van “Firstprizebears Meryl Streep”

Luxemburg 09-16 Percy Sledge

Gabriele Gesi was met haar 13 jaar oude Superster Multi Ch. “Firstprizebears Cony Island  op 03-09-16 op de speciaalshow voor verschillende rassen in Gödöllo / Hongarije. Yossi Guy uit Israël moest de Best in Show Veteraan  beoordelen. De winnaar was “Cony” met haar 13 jaar. Een groot compliment moet aan  haar eigenaar Gabriele gegeven worden. Zijn houd ” Cony IJsland” in deze prachtige staat. “Cony IJsland” is echt een Grand Dame!

Cony Island 09/16

We hebben nog  een buitengewone overwinning van een Veteraan Beardie dame. “ Ch Firstprizebears Greenville ” Mevr. Hellwig schreef me dit rapport:

Een geweldige show dag in Kaltenkirchen / GER (18:09:16) komt tot een einde. Onze “Dt.-Ch. Firstprizebears Greenville” bereikte nummer 1 in de Veteran klasse, werd BOB-Veteraan en bovendien werd ze beste van het Ras (Kerumeester: Janine Böhi-Wenger / CH) van 21 Beardies. Ze was bovedien Beste Veteraan in Show (keurmeester: Anita van Bussel-Tersteeg / NL) .We zijn erg trots op onze 8 jaar en 8 Maanden oude Dame, en zijn erg blij met dit resultaat. Laatste tentoonstelling van Willa was op 31/10/2010.

 01-willa-vk-platz-1-bob-vet-bob-bis-veteran-18-09-16-030-conny Firstprizebears Greenville 09-16 01-willa-vk-platz-1-bob-vet-bob-bis-veteran-18-09-16-011-conny Greenville 09-16

Het was een druk  tentoonstellings  weekend! De Zwitserse Bearded Collie Club had zijn jaarlijkse Club Show. Keurmeester was Dhr. Häberli uit Zwitserland. Mevrouw Yvonne Müller heeft “Firstprizebears Oscar de la Renta” in de tussenklas voorgebracht. Hij kreeg een Uitmuntend 1 en CAC. Familie Kirmis was in de puppy klasse aan de start met “Firstprizebears Pasadena” Sally deed alles goed en werd Beste Puppy

“Oscar de la Renta”

Firstprizebears Oscar de la Renta

Firstprizebears Pasadena met haar Bazin Mevr. Kirmis

Pasadena

11-09-16 Neckarsulm/GER , hier keurde Mevr . Ursula Langer de Beardies. Herr Storr was met zijn “Smokey” successvol in de Openklas. Uitmuntend 1 CAC voor “Firstprizebears Manhattan”

Firstprizebears Manhattan

Heel toevallig vond ik na een jaar uit dat er een nieuwe Fristprizebear Kampioen is. “Firstprizebears Larry King, die in Spanje woont bij Oscar Largo en in mede-eigendom is van Alberto Sanchez, die in Oktober 2015 Spaanse Kampioen geworden is.  Een Fokker is blij met zulke successen en is verguld als men van zulke feiten onmiddelijk op de hoogte gesteld wordt.

 Hier een Foto van een jonge “Larry King”
Larry King

Monika Fusst was op  25-09-2016 met hun 3 mannen op de show in Maastricht. De eerste man was echtgenoot Jürgen, de man voor “bij benadering”, dwz alle tassen, trimtafels etc te schouwen . De tweede “man” was “Firstprizebears Nashville”, die een uitmuntend 2 won in de tussenklasse. De 3e “kleine man” was “Pike”, alias Firstprizebears Pikes Peak, die een veelbelovend 1 in de Puppyklas won.

Jürgen in Relaxedmodus

Maastricht jürgen

Tussenklas Reuen Uitmuntend 2 Firstprizebears Nashville.

Maastricht Nashville

en de jongste Man Firstprizebears Pikes Peak  met veelbelovend 1

Maastricht Pikes Peak

Tijd voor een groepsfoto was er ook nog.  Conny met Bobtail “Norman”, goede vriendinnen Nicole Neicken met Bobtail “Ostwind” en Monika met “Pike”

Maastricht Pikes Peak 3 girls