1 juni 2019

Tentoonstellingen mei 2019

In Engeland was er een enorm succes: Firstprizebears Rio Grand won de pastoral groep (vergelijkbaar met FCI groep 1) van de pups op de nationale show in Birmingham / GB.

De keurmeester van het ras was mevrouw Ann Andrews, zij gaf haar Beste Puppy. Su Jones (de eigenaar van Lola) beste vriendin Helen Hards heeft “Lola” gepresenteerd.

De beroemde Hongaarse allrounder Tamas Jakkel beoordeelt de pastoral groep en gaf haar  de overwinning. Echt iets speciaals.

slechts een week later wint  “Lola” op de Open Show in Basildon/GB, Best puppy, Beste van het Ras en 2de van de Group 1

Firstprizebears Rio Grandmet haar eigenaar Su Jones

De Europese winnaar Dortmund. Ik had al mijn exposanten verteld dat je daar NIET moet inschrijven met deze keurmeesters.

Het was gewoon vreselijk !!! Jammer dat een keurmeester  niet onder toezicht staat en men hun bij  grove fouten en opzettelijke verkeerde beslissingen de licentie kan intrekken .

Op zaterdag keurde mevrouw Gregori uit Belgie, ze had  veel plezier  Monika Fuss met Firstprizebears Pikes Peak met een ongeplaatste Uitmuntend uit de ring de sturen .

Op de 2e dag keurde de duitse Allrounder Dhr. Dux, dit was ook weinig verheugend , Godzijdank had Monika Fuss  hier niet ingeschreven

Ch. Firstprizebears Patrick Duffy werd op beide dagen getoond . Zijn eigenaar is mevrouw Knuchel / CH. Fernando Suney exposeerde  hem zoals altijd zeer vakkundig.

1 e dag Uitmuntend  1 CAC en nu  alle benodigde CAC’s samen voor de titel Duits en VDH Champion

2e dag Uitmuntend  1, Res-CACIB, CAC

Mevrouw Cocozza was ook op beide dagen aanwezig met haar goed humeur Ella “Firstprizebears Q’Walnut Creek”

1e dag  Uitmuntend 3

2e dag Uitmuntend  2 Res- CAC

De Swiss Bearded Collie Club hield zijn clubshow op 26-5-2019 in Lotzwil / CH. Het was wederom een ​​festival voor mijn kennel ” Firstprizebears” . In het afgelopen jaar was Ch. Firstprizebears Percy Sledge  Beste van het Ras. Deze keer was het zelfs Beste Reu EN BESTE TEEF in  2019. Keurmeester was Mevr.  Heide Müller-Heinz uit Duitsland.

Beste van het ras was “Multi Ch. Firstprizebears Nora Jones” eigenaar  Fernandy Suny/Italie en Beste Reu werd Multi Ch. “Firstprizebears Patrick Duffy” im Eigendom van Familie Knuchel.

Firstprizebears Patrick Duffy

Beiden zijn nu clubwinnaars van de Swiss Bearded Collie Club

Dit zijn alle resultaten van de clubshow en u kunt  zien hoeveel honden gewonnen hebben, die van onze honden zijn gefokt.

https://beardedcollie.ch/wordpress/wp-content/uploads/2019/01/Resultate_Clubshow_2019.pdf

Fernando presenteerde de “Paddy” zoals altijd uitstekend.. Hij is een lookalike  van zijn beroemde grootvader. “Lasse” (Lärkängens at Firsticebear)

Firstprizebears Patrick Duffy    Firstprizebears Patrick Duffy

We hebben nieuws uit Estland van Marita Ginterre:

Seizoenverandering officieel aangekondigd! “Jenny” was de meest loyale en motiverende supporter van mijn zonen Elvis Opmanis en Lauris Opmanis tijdens hun  ski-seizoen. Dit is het moment om ons op “Jenny” te concentreren!

24 mei – Litouwse show van de Britse herdershond in Moletai, Litouwen. Firstprizebears Q’JenniverLopez – CAC, BOB en Best in Show  Nr. 5

Veel dank aan keurmeester  Judit Korozs-Papp (Hongarije) voor de uitstekende kritiek en de waardering van onze prinses 🙂 Hartelijk dank aan Cornelia Loest, die deze slimme en mooie hond aan ons gezin heeft toevertrouwd!

De Keurmeester Mevr.  Judith Korozs-Papp met  Marita Ginterre en

BOB Firstprizebears Q’ Jennifer Lopez                                                                                                      Relaxen naar de Show met Lauris Opmains

                            

Ik wil niet schrijven over de tentoonstelling op 25-5-19 in Hertogenbosch. Ik had een hoge pet op van de keurmeester . Mijn mening werd die dag in 6 minuten vernietigd.

In Neumünster / GER vond de Int-Show plaats op 25-5-19. Kerumeester was mevrouw C. Nölke / GER. Beste van het ras en de 3e beste van de groep 1 bij Mr. Dux werd “Firstprizebears Q’Kim Kardashian”, haar nestbroer “Firstprizebears Q ‘Brad Pitt” won de tussenklasse. Beide zijn nestgenoten van Q’Jennifer Lopez. Firstprizebears Q ‘Butterfuly Mc Queen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de jeugdklasse. Trotse eigenaar van deze 3 schoonheden is familie Hellwig-Grammann uit Rühn in Mecklenburg-Vorpommern.