31 juli 2022

tentoonstellingen in juli 2022

Juli is een succesverhaal voor de Firstprizebären.

In Ierland won “Ch. Firstprizebears Tina Turner” met haar eigenaresse Justina Masiule. Op de Sligo Show van 17-7-2022 won ze haar 9e Green Star met Beste van het Ras. Keurmeester was Mevr. S. Taggart/Irl.

In groep 1 behaalde ze de 3e plaats onder de keurmeester Dhr. Kim Vigso Nielsen uit Denemarken

Gabriella Gescsei uit Hongarije was ook ZEER succesvol met haar “Wendy”.

Op de Int Show in Sarvar/Hongarije op 16-7-2022 won “Firstprizebears Santa Barbara” CAC, CACIB, Beste van het Ras en 5e in Groep 1. Later op de dag werd de HCDC Club Show gehouden. Hier werd ze Beste van het Ras, Clubwinnaar en BEST in SHOW.

Deze keurmeesters maakten deze successen mogelijk: Dhr. Peter Harsanyi/HU, Dhr. Zsolt Biro, Dhr. Vilmos Kardos en Dhr. Senis Kuzelij.

      

   

Op 16 en 17 juli 2022 was er een dubbele CACIB-show op het circuit in Neuss/DE. Op zondag was het de Duitse Winner Show. Het terrein was verschrikkelijk. Veel gaten in de ringen. Exposant en hond hadden gemakkelijk hun benen/ poten kunnen breken. Het gemaaid gras lag ook gedroogd rond. De weg was erg lang en geen verharde grond. De parkeerplaats naar de ringen een lange afstand. Maar toch was het ZEER succesvol voor Monika Fuss en haar”Ch. Firstprizebears Pikes Peak”

De Hongaar Mr. Korocz keurde op de eerste dag, er waren zo’n 27 Beardies ingeschreven en Pike werd Beste van het Ras. In de erering behoorde hij tot de laatste 6 van groep 1. Keurmeester Mevr. J. Korocz-Papp.

Ch. Firstprizebears Pikes Peak, Beste van het Ras, de keurmeester Dhr. Korocz, Beste teef Ch. “Cleo vom Cörberteich” eigendom van de familie Kurz

Op zondag keurde Mevr. J. Korocz-Papp en “Ch. Firstprizebears Pikes Peak” werd ook Beste van het Ras en Duitse Winnaar

Monika met Pike in de ring, de fokker als supporter bij  de ring.

    

Pike  is gewoon een droomhond

 

met een geweldige gangwerk

en werd Beste van het Ras

Groep 1 keurde ook een Hongaar: Dhr. P. Harsanji. Hij maakte de dag perfect voor Monika en mij. Monika won met Pikes Peak de altijd sterke groep 1. Ik werd 2e met onze Old English Sheepdog “Ch. Rock me Amadeus aus dem Elbe-Urstromtal”. De groep winnen is een droom, als fokker is het iets heel bijzonders om de 1e en ook de 2e plaats te behalen met de twee rassen die je fokt.

Impressies van Neuss

Nieuws uit de VS van Beth White en haar Firstprizebears Riverbend Meadow.

Dit is van de Del Monte Dog Show op zondag (17 juli). “River” was de winnende teef voor nog een punt. Ze heeft nu nog maar één belangrijk punt nodig voor haar Amerikaanse titel. Niet veel mensen gaan tegenwoordig naar hondenshows met hoge inflatie en hoge gasprijzen, maar ik doe mijn best om hun Amerikaanse titels te krijgen! Ik wens het beste voor je!

En op 24.7.2022 won Multi Ch. Firstprizebears Patrick Duffy op de tentoonstelling van de Britisch Sheepdogs in Neuenkirchen/GER Beste van het Ras. Keurmeester was Dhr. Sommer uit Ostenrijk. Eigenaar is Michaela Knuchel /CH. Haar Teef won ook nog Beste Teef en is een dochter van Ch. Firstprizebears Nora Jones

Patrick Duffy en zijn maatje de BOS teef