9 maart 2017

Shownieuws van Maart 2017

In het “hoge noorden” van Nederland ligt Groningen en elke jaar in de  lente (bij 4 graden ….) vind hier een CACIB show plaats. Die was op zaterdag 4-3-17. De jonge keurmeester Maikel Koot / NL keurde de Beardies. Anne-Marie  Zoontjens en  haar man Anne Vermeulen hadden de lange reis niet voor niets gemaakt. Hun “Prisca” Firstprizebears Priscilla Presley “won de jeugdklasse, werd Beste Teef en Beste van het Ras. Het geheel op de prille leeftijd van 13 Monaten. Mamma Prada en Papa Smit zijn een succesvol duo geweest en hebben prachtige kinderen. “Prisca” is nu Nederlands Jeugdkampioen. Ze heeft alle benodigde punten voor de titel Nederlands Kampioen, maar ze moet nog 27 maanden oud worden. Dat is een luxeprobleem

Anne-Marie Zoontjens  met Firstprizebears Priscilla Presley   NL-JCh.

FPB Priscilla Presley

Op zondag 05-03-2017 was er voor het eerst een Show Open in Herve / België. Dat wil zeggen, er waren geen CAC’s  toegekend voor de Belgisch Kampioens Titel . De Duitse Allrounder Dhr.  Dr. Peper keurde de 7 ingeschreven Bearded Collies. Alle, op een na kregen een Zeer Goed. De enige met een “Uitmuntend”was de nestbroer van “Priscilla Presley” en “Pat Boone” te weten “Firstprizebears Percy Sledge” in eigendom van Xavier Pottiez. Deze tiener is ook slechts 13 maanden oud. De keurder vertelde Xavier dat hij een bijzonder mooie Beardie had. Deze prachtige dag was voor Xavier en zijn Percy nog niet over en hun stond nog de “kers op de Taart” te wachten. Percy werd Beste van Groep 1 bij de Italiaanse Kerumeester Mr. T. Ripoldi. Prada en ik zijn allebei zo trots op onze kinderen.

FPB Proud Percy Herve BIG 1

 Februari was een uitstekende maand voor Percy en Pat Boone.

Petra Hähner was op  25.2. op de Nationale Show in Erfurt / GER. De Hongaarse Andreas Korocz keurde de Beardies op de eerste dag. “Scotty”zoals  “Firstprizebears Pat Boone”  bij Petra Hähner thuis word genoemd, won vanuit de jeugdklas  Beste van het Ras.  Mevrouw Van Bossche was met haar “Tobi” Multi Ch. Firstprizebears King Cole in de kampioensklas aan de start en eindigde op de 1e plaats. Op de 2e dag op de Int-Show in Erfurth / GER was “King Cole” beste van het ras door de Algemene Keurmeester Mevr Assenmacher.

BOB-Erfurt-02-17

BOB-Erfurt-02-17

Petra Hähner met de Keurmeester Dhr.  Korocz en  BOB“Firstprizebears Pat Boone” die pas 13 maanden oud is!!!

FPB Pat Boone Erfurt BOB

Er was dit weekend de dubbele show in Minsk / Wit-Rusland. Er was “Pepsi” aan  de start en had 2 heerlijke  dagen. Hij won beide dagen beste van het ras, en won de groep 1 op beide dagen. De eerste dag won hij 4e. Best of Show en op de 2e dag  3e. Best in Show. “Pepsi” heet officieel “Ch. Firstprizebears Kokokola” .Hij is eigendom van Tatiana Stavikovas. Deze twee tentoonstellingen, werd hij verzorgd, verwend en voorgebracht door Elena Levina. Foto’s zijn van Boris Glukharev

de keurmeester op de eerste dag:

ELENA SEREBRJANIKOVA-ZAGORSKAJA (Belarus) Beste der Rasse
Zaza Omarov (Georgia) Bester der Gruppe 1
Juan Navedo Carrero (Spain) Best in Show 4

FPB Kokokola
25.02.2017 BOB – 1BIG – 3BIS

Juan Navedo Carrero (Spain)  Rasse und Gruppe 1
Frederica Lochs-Romans (The Netherlands)

FPB Kokokola

Firstprizebears Kokakola Firstprizebears Kokakola

de afsluiting van deze successverhalen vormd “Willa” .Op 25 februari was mevrouw Hellwig  met haar 10 jaar oude “Ch. Firstprizebears Greenville” op de Speciaal Show in Tostedt in de buurt van Hamburg. Hier keurde  de Irin, mevrouw Buthler. Willa werd Beste Veteraan in Show. Geweldige meid!

willa Best Veteran in Show Tostedt       willa Best Veteran in Show Tostedt1