24 juni 2012

Allerhande

Firstprizebears Knightdale, uit het nest van Gunsmoke en Enfield heeft het heuponderzoek doorstaan met als resultaat een A2

Firstprizebears John FK, die woonachtig is in Ierland was afgelopen weekend weer een keer succesvol. In Sword was hij bij keurmeester Mevr. Kremser uit Oostenrijk BOB en de volgende dag, op de Specialty van Groep 1 & 2 eveneens BOB en later BIG3. Keurmeester was Mevr. Brand uit Australië.

Op de zonnige zaterdag tijdens de Outdoor Show van Uden, was Firstprizebears Frostproof, in bezit van P. Soeters succesvol. Hij won de open klas. Vicky vanTiggelen en haar Beat-It  moesten genoegen nemen met een tweede plaats

“Guff” Martens alias Clanyardbay Mac Guffy  heeft van mij een Ridgi-Pad in paars als geschenk gekregen.  Dat was voor haar overwinning en behalen van de titel Nederlands Kampioen op 09 juni j.l. Niet dat Guffy zo gek is op kleuren, maar ze is helemaal bezeten van deze kussens en paars is de lievelings kleur van haar baasje Eef Martens.

Guffy Pink Ridgi Pad

Helaas hebben we ook een beetje slecht bericht van Xandra met haar Babettje gekregen. Babettje is de clown uit het nest van Heidi Klum. Gisteravond, tijdens een wandeling, werd ze door een Bullterrier in haar gezichtje gebeten. Beiden kenden elkaar van het wandelen en hadden zich enige tijd niet gezien. De hond beet Babettje zonder waarschuwing en liet maar met moeite los. Alles zat onder het bloed en Xandra totaal in paniek. Vliegensvlug ging het op weg naar de dienstdoende dierenarts in Venlo. Dit jonge meisje, naar het schijnt een afgestudeerde dierenarts, heeft foto’s gemaakt en de bek dichtgeplakt met leukoplast. De bijbehorende mededeling was dat Babettje 6 weken zo moest blijven lopen en alleen vloeibare voedsel moest drinken. Xandra had onmiddelijk haar bedenkingen bij deze hele actie. Maar de accu van haar telefoon was leeg. Dus de handy van haar vriendin Monique gebruikt. Echter stond mijn telefoonnummer niet in deze telefoon, maar wel die van Eef Martens, die momenteel op vakantie in Italië is. Deze belde mij gisterenavond tegen 22.00 uur op en heeft de situatie uitgelegd. Direct handelen was noodzakelijk. Voor noodgevallen hebben wij het privenummer van onze dierenarts Liesbeth Vanholen. Zij was direct bereid om met Xandra te spreken. Vandaag om 17.00 heeft Babett een afspraak voor een operatie, waarbij de aangebroken bovenkaak gefixeerd zal worden. Dat word dus duimen dat alles goed gaat. De nederlandse dierenarts zal bij het Veterinair Tuchtcollege worden gemeld.