31 oktober 2010

Abilene behaalt haar laatste CAC

We hadden vandaag de internationale hondenshow in Leuven, België. Leuven, buiten de bekende Britse Cambridge Universiteit, de beste universiteit van Europa. Maar goed, de Poolse mevr. Wieremiejczyk-Wierzchowska keurde de Bearded Collies. BOB en nieuw gekroond Belgisch kampioen werd INT-NL-Lux-D-VDH-PL-CZ-Slov-A Ch. Firstprizebears Enfield, eigendom van Alberto Sanchez uit Spanje. Lee is de lijstaanvoerder van de EUKANUBA competitie van groep 1 in België.

Maar onze meest speciale overwinning was die van Lenka Klimovas (www.kiaora.cz) INT-NL-Lux-CZ-Slov Ch. Firstprizebears Abilene. Ze werd vandaag BOS, behaalde haar 4e CAC en is nu ook Belgisch kampioen! En dat op de leeftijd van 9,5 jaar!!!. Abilene was eigendom van ons in 2003 en 2004. Ze werd ook door ons geshowd en won 3 CAC in België, maar er zat geen jaar tussen de eerste en de laatste CAC. Toen hebben we haar verkocht aan onze dierbare vriendin Lenka uit Tjechië. Ze heeft 3 nesten gehad met haar en daarna realiseerden we ons dat ze nooit haar Belgische titel heeft afgerond. Ik bood Lenka aan om Abilene een tijdje in huis te nemen om zo haar laatste CAC te behalen in de kampioens klas, niet als veteraan. De keurmeester vroeg aan me “hoe oud is ze”. Ik antwoordde dat als ik haar zou vertellen dat ze 9,5 jaar is dat dit negatief voor ons zou uitpakken. Moet ik zeggen dat ze 6 jaar is? De vrouwelijke keurmeester was een beetje verbaasd en vroeg me nogmaals. De keurmeester was erg onder de indruk van Abi. Ze zag er prachtig uit, sterke toplijn. Nadat ze haar CAC en BOS behaalde waren we helemaal in onze nopjes. Abilene is een dochter van de voormalige Ch. Windfiddlers Still Cruisin en onze Ch. Fristprizebears Very Brown.

Daarnaast werd ook nog eens de in Slovenië gefokte dochter van Firstprizebears Enfield beste junior en 3e beste junior van de show. We werden niet geselecteerd in de groep, maar dat had ik al verwacht omdat de keurmeester niet van onze type Beardie houdt. Al met al een hele bijzondere dag. Abilene ligt nu op de bank te genieten van een glas champagne.

Firstprizebears Enfield and Firstprizebears Abilene in Leuven/Belgium 2010