2 december 2011

Winner Amsterdam Show 27-11-2011

De Winner Amsterdam is elk jaar het hoogtepunt van het nederlandse tentoonstellingsseizoen. Mijn eerste Winnershow was in 1975 en ik geloof, dat ik er sindsdien niet een heb gemist.  Sinds jaar en dag worden de Bobtails en de Beardies in de Amstelhal gekeurd. Dat gold dit jaar alleen voor de Bobtails. Onze Beardies waren 400 meter verderop in de Europahal. Beide keurmeesters begonnen gelijktijdig om 09.30 met de beide rassen. Dus een probleem! En dat, nadat ik om 03.45 uur was opgestaan, om even voor zevenen bij de hal aanwezig te zijn.  Volgens de homepage van de Winnershow, zou de entree zou om 07.00 uur haar deuren openen. Niet dus! We mochten buiten wachten tot dat om 07.30 de deuren werden geopend. Eigenlijk onbeschoft tegenover de tentoonstellers. De keurmeester voor de bobtails had 21 honden, waarvan 7 reuen, voordat onze „Doro“ (Jadore aus dem Elbe-Urstromtal) aan de beurt zou zijn. De beardie keurmeester had 25 Beardies en voordat Gufie gekeurd moest worden, zaten 17 honden. Dus met een sprintje over 400 meter (in recordtijd) te doen. Wel, het lukte niet! De Heer Jan de Gids keurde de Bobtails langzaam en de Heer Nymann uit Denemarken, de Beardies in sneltreinvaart. Er bleef dus niets anders over dan Doro in handen van Chris Beirendonk te geven. Zij had zich wederom bereid verklaard Doro te showen.

Via Handy werd ik door Eef Martens geinformeerd dat de jeugdklasse teven al in de ring stonden, dus moest er door de hallen worden gerend. In de jeugdklasse stonden 5 teven. 3 pracht exemplaren, een teef die niet wilde lopen of staan en een die naar mein mening een GOED had moeten krijgen. De drie pracht exemplaren waren Marja Eilers-Ojevaar’s “Clan of storks Yahtzee”, een dochter van Enfield en de twee nest zusters, Marieke van der Wouw’s “Firsptizebears Jane Fonda” en Inge Schreuers  “Firstprizebears Jade Jagger“. Nog een rondje lopen, was voor 2 honden een probleem, want die wilden alleen maar huppelen. De hond die huppelde en naar mijn mening een Goed had verdiend, won. Marja kwam met Yathzee op de tweede plaats, Marieke met “Jane Fonda” op de derde en Inge kreeg een Zeer Goed 4 met haar mooie “Jade Jagger”. Het sneed mij de adem af en ik vreesde het ergste, want ik moest Lilly en Guffy nog showen. Maar ik weet zeker dat ik niet de enige was die verwonderd was over deze plaatsingen. MAAR: een keurmeester heeft altijd gelijk . Eef Martens, trotse eigenaar van Guffy (“Clanyard Bay Mac Guffie“) was zenuwachtig. Ik niet, dus mocht ik haar showen. Een echt genot deze hond. Dat vond de keurmeester, Dhr. Gunnar Nyman uit Denemarken ook en gaf haar de 1. plaats in de Tussenklas. In de Open Klas was slechts een hond en hierna moestonze“Lilly” (Ch. Firstprizebears Helen Hunt, Winner 2011 en Winaar van Groep 1 op deze Show) het in de Kampioensklasse opnemen tegen 3 andere Teven. Ook hier bewees Dhr. Nyman dat hij weet hoe een goede Beardie eruit moet zien en onze “Lilly” won. Nu was er een probleem, want ik kan geen twee honden tegelijk showen en Eef was veel te zenuwachtig. Marja Eilers-Ojevaar had onmiddelijk in de gaten dat hier gehandeld moest worden en was zo vriendelijk “Lilly” te showen voor de titel van Winner en Beste Teef. Ik had wel een beetje een slecht geweten, omdat ik eigenlijk Lily had moeten showen daar ze onze Kennelnaam draagt. Echter, Guffie had op deze dag eer kansen in de Erering en vandaar deze beslissing. Ze bleek juist te zijn. “Guffie” Beste Teef en Beste van het Ras, Winner Amsterdam uit de Tussenklass op een leeftijd van 23 maanden!

Amsterdam-BOB-Clanyardbay-Mac-Guffy

Marja had met haar Mark en de te gekke puppyreu “Clan of Storks Kaliber” wederom een super team aan de start. “Dodge’s” nestzusje “Clan of Storks Kookiedoh” won eveneens de Puppyklas. Beiden zijn kinderen van onze „Hitchkock“.

Het was 12.00 uur en het wachten begon. De Erering voor Groep 1 zou niet eerder dan 17.30 uur beginnen. Marja had met haar Club voor lekkere snacks en een gezellige stemming gezorgd, waardoor het wachten aangenaam was.

In de Erering was Mark met “Dodge” mega succesvol deze dag en werd van alle puppies 3de Best in ShowClan of Storks Kaliber  "DODGE" 3. Best in Show puppy

 “Dodge” tijdens het lopen

Clan of Storks Kaliber  DODGE WINNER

Foto’s van Dodge door van Scheven. Alle andere foto’s door Eef Martens.

Wij waren daadwerkelijk pas tegen 17.30 in de Erering in deze gigantisch grote Groep. Mevr. Karlsdottir uit Zweden was Keurmeester en “Guffie” zat in de selectie bij de laatste 8. We ware tevreden. Doodmoe waren we rond 20.30 weer in Maaseik. Wat een dag.