10 september 2015

Nieuws in September 2015

Walsrode op de Luneburger Heide is beroemd om zijn vogelpark. In september staat de heide in volle bloei en als er dan ook nog een CAC show is moet ik daarheen. Eigenlijk zou het een korte heidevakantie worden maar de weergoden hadden geen genade voor mij. De regen viel op zaterdag en zondag met bakken uit de lucht en heel af en toe scheen de zon. Je gaat dus niet voor je plezier met 3 honden vol in vacht wandelen op de heide.

Het Forellenhof-hotel is een leuke lokatie en er waren genoeg mensen die in waren voor een leuk gesprek. Een ideale lokatie voor mens en hond en de keuken was uitstekend.

Norman, Senta en Prada genoten van alle aandacht en hebben zich in het hotel voorbeeldig gedragen.

Vrijdagavond stond mijn tent volledig storm bestendig (die was voor de nacht voorspeld) op de showlokatie.

Walsrode Zelt

Zaterdag keurde de Bearded Collies dhr. H. Wagner/Duit. en op zondag de hongaar dhr. Harsany

Prada” Ch. Firstprizebears Meryl Streep  werd op zaterdag Beste van het Ras en heeft nu voldende punten voor haar duitse en VDH-Kampioens Titel. BOS war Ufers Ch. Amberoos Kiss of Sun

Walsrode Prada Zat

Op zaterdagmiddag kreeg ik onverwacht bezoek. Mijn oom Hasko die ik meer dan 25 jaar niet gezien had kwam naar de show. Mike Sztenc, die ik meer dan 30 jaar niet gezien heb was ook van de party. Hij is de toenmalige eigenaar van onze beroemde “Kassenknuller aus dem Elbe-Urstromtal. Voor deze gelegenheid scheen zowaar de zon.

Walsrode Hasko

Deze twee heren hebben mij op zaterdagavond geholpen de tent in de pakken, er was nog meer regen voorspeld en ik vond het geen goed idee om een kletsnatte tent alleen te moeten inpakken. Dat was een goed idee want te volgende ochtend ging het nog harder regenen en heb ik de honden in de auto gelaten en ze direct vanaf daar in de ring opgesteld. Dat bleek succesvol te zijn.

Familie van Bossche heeft mij gezelschap gehouden op de Schnuckenparty om de volgende dag als concurent van mijn  de ring te staan.

Frau Van Bossche won de Kampioensklas en werd BOS mit “Tobi” Ch. Firstprizebears King Cole, en mijn Prada was wederom Beste van het Ch. Firstprizebears Meryl Streep,  Keurmeester Herr Harsany.

Walrode BOB and BOS

Voordat we aan de terugreis begonnen hebben mijn drie woefies lekker hun benen gestrekt op het gras bij het Hotel.

Prada

Walsrode Prada

Senta

Walsrode Senta

Norman

Walsrode Norman

De opbrengst van 2 dagen show in Walsrode met 3 honden

Walsrode Rosetten

Walsrode Rosetten 2

Nieuws van de speciaalshow in Kaltenkirchen/Duitsland
Dit geweldige bericht ontving ik van Mevrouw Hellwig:
Hallo Conny,
Exact 6 jaar geleden behaalde Holly “Ch. Firstprizebears Hollywood” op de  leeftijd van 11,5 maanden oud BIS in Kaltenkirchen en afgelopen zaterdag werd zij BOB (keurmeester Kristina Nölke/D)
Maar het word nog beter…………
Firstprizebears Navaho, vandaag 11,5 maanden oud behaalde het Jeugd CAC, werd Jeugd BIS en in de eindkeuring werd hij van alle BOB jeugdhonden van de dag Best in Show Schleswig-Holstein Sieger 2015, keurmeester Karin Voye/D.
We zijn blij, gelukkig, beter bestaat niet.
Lieve groeten uit Ruhn, Danielle Hellwig
Firstprizebears Navaho, Beste Jeugdhond in Show
4 Navaho 11,5 Mo. BIS 40 Jahre CAC Kaltenkirchen 19.09.15 001 Conny
Ch. Firstprizebears Hollywood BOB op 7 jarige leeftijd
6 Holly 7 J. BOB CAC Kaltenkirchen 19.09.15 046 Conny
In Zwitserland was de Jaarlijkse Clubshow van de Bearded Collie Club in Schofland. Keurmeester van Dhr. Mark Wibier uit Duitsland
Mevrouw Yvonne Müller had haar 7 maanden oude blauwe Firstprizebears Oscar del la Renta voor zijn eerste show ingeschreven. Hij won de Jeugdklasse en werd Beste Jeugdhond van de dag. Een werkelijk geweldige start voor onze “Oscar”

Links is Firstprizebears Oscar del la Renta met keurmeester Mark Wibier

Oscar de la Renta
Kampioen 102: Firstprizebears Nora Jones, 18 maanden oud  Italiaans kampioen
Afgelopen weekend was de nationaal show in Monza/Italie. Keurmeester was Dhr. Sambucco en was helemaal weg van “Nora” en Fernando heeft haar in perfecte conditie voorgebracht. Een waar Dreamteam  die twee. “Nora” werd Beste van het Ras en in de eindkeuring 2e in de groep onder de Ierse keurmeester Mr. Harris.
Een perfecte dag
Nora Jones Monza 09-15