25 februari 2014

Brünn/CZ en Siegen/DUI

Tijdens het afgelopen weekend reisde de familie Vanbossche met hun honden naar Brünn in de Tjechische Republiek. Hier werd een grote dubbele show gehouden. Op de eerste dag werd gekeurd door de  Nederlandse Mevr. W. van Deijl die de Bearded Collies keurde. Zij was zeer aangedaan door “Ole” (Firstprizebears Lucky Luke) en hij won dan ook met Ex-1, een zeer sterk bezette Jeugd Klasse en werd Beste Jeugd Hond. “Tobi” (Firstprizebears King Cole), won de Tussen Klasse met CAC.

Op de tweede dag werd gekeurd door Dhr. H. Tibor en hier moesten beiden genoegen nemen met een tweede plaats.

Mevr. van Deijl met BOB Jeugd Hond Firstprizebears Lucky Luke en Mevr. Vanbossche

Brunn FPB Lucky Luke 02-14

“Ole” heeft een prachtig gangwerk

Brunn FPB Lucky Luke gangwerk

“Tobi” Firstprizebears King Cole

Brunn-FPB-King-cole

In Siegen/Dui, had de Duitse Bearded Collie Club een tweedaagse show georganiseerd. Op de eerste dag keurde Dhr. Uwe Nölke en op de tweede dag de Luxemburgse Mevrouw Melchior. Gedurende beide dagen was Mevr. Ulrike Kuhn zeer succesvol met haar Nana. Ze won 2x de Jeugd Klasse. Op zondag werd ze Beste Jeugdhond met haar Firstprizebears Millwaukee. Een uitstekende prestatie.

Milwaukee-Siegburg-02-14

Haar nest zusje “Smokey” (Firstprizebears Manhattan), werd op zaterdag tweede achter haar nest zuster. Op zaterdag begon de Show pas om 13.oo uur. Iets dat de organisatie had vergeten mede te delen aan de familie Körting/Storr, was het feit dat de Show op zondag om 10.00 uur begon!! Omdat er geen aanmeldingspapier was en de homepage van de Club offline was en verdere info niet ter beschikking stond, kwam de familie Storr/Körting te laat. “Smokey” Körting vond dit helemaal niet erg, ze kreeg een nieuwe bal en mocht buiten spelen.

“Smokey” Körting op zaterdag met V 2

Manhattan-Koerting-12-monate

en op zondag na de gemiste show met nieuwe bal

Manhattan-Smokey-Sonntag-Ball

Manhattan-Smokey-sonntag