22 juli 2014

Schoko in Luik/België

Het was weer zover, eind juli, de Show van Luik (België) staat op de agenda. Zoals altijd interessante keurmeesters. dit keer was het Mevrouw Blaha uit Oostenrijk. Zij had in het begin van het vorig jaar, tijdens de CAC van Luxemburg, de Beardies gekeurd en hier onze Lasse laten winnen. Het verbaasde mij dan ook niet, dat een bepaalde Bearded Collie niet was ingeschreven.
Naar het schijnt is de Show van Luik, een van de weinige Shows in de Benelux, waarbij deze groep geen invloed kan uitoefenen, wie het Ras, de Groep en het Best In Show keurt. Er zijn, binnen de Bearded-Show-Wereld steeds minder mensen die het nog leuk vinden om te showen. Allen zijn moe van deze praktijken. Overigens is dit ook duidelijk waarneembaar in de aanmeldingen bij de reuen. De Jeugd Klasse is voor als nog goed bezet, maar in de Open Klasse zijn er slecht nog 1 a 2 honden en dat is alles.

Recentelijk was er een televisie uitzending over Europa, waarbij werd aangegeven dat er een studie was doorgevoerd inzake corruptie. België staat op de 4de plaats van meest corrupte landen in Europa. Eigenlijk jammer, als je bedenkt dat het een prachtig land is en de mensen in Limburg erg relaxed zijn.

Maakt niet uit. Ik was met “Schoko” (Ch. Firstprizebears Liz Taylor) voor de eerste keer in de Kampioen Klasse ingeschreven in de hoop op deze zondag het laatste CAC te winnen voor haar Belgische Kampioen Titel. Vorig jaar had ze haar eerste punten behaald.

Mevrouw Blaha kreeg 19 Beardies ter keuring en wij waren op deze warme dag direct ’s morgens om 10.00 uur aan de beurt. Op dat moment was het buiten al 25 graden met een enorm hoge luchtvochtigheid. Men zweette zelfs bij het niets doen.

Schoko was als laatste aan de beurt en deed alles perfect. Ze werd Beste Teef en had daarmee aan alle voorwaarden voor de Titel van Belgisch Kampioen voldaan. Ze werd echter ook Beste van het Ras. In de Ere Ring keurde de Zweed Almgren en hij vond Schoko ook prachtig. Helaas niet genoeg om onder de laatste 5 van Groep 1 te komen. Maar dat was prima. We waren meer dan tevreden en konden nu nog snel naar de CHIO in Aken/DUI rijden.

We hebben slechts 1 foto, genomen met de iPhone van Anouk Buntix, waarvoor dank.

Schoko, Beste van het Ras en keurmeester, Mevr. Blaha.

Firstprizebears Liz Taylor Liege