3 juni 2014

Joe Kat Show Arnhem/NL en Neumünster/DUI

Iedere twee jaar word op het prachtige grondstuk van de Kynologische Club Arnhem, de Herders- en Veedrijver Show gehouden (d.w.z. alleen Groep 1). In het programma stond dat vanaf 11.00 uur, in Ring 6, de Beardies gekeurd zouden worden. De slimme Shower kijkt, in het internet tijdperk, op de homepage van de organisatie van deze show en ziet dan dat er voor de Beardies nog 22 Aussies aan de beurt zijn. D.w.z. dat er voor 12.30 niet gekeurd word. Het was 13.30, regende de hele dag en het was koud. De weerberichten App gaf aan, dat het vanaf de middag, droger weer zou gaan worden. Deze App heb ik van mijn telefoon verwijderd. Mevr. R. Dijkhorst-de Nooij moest 25 Beardies keuren en daarvan waren 4 Firstprizeberen aan de start. De familie Vanbossche was uit Duitsland gekomen met Tobi en Ole, Peggy had Jazz bij zich en ik had June en Prada in de bagage. Voor mij was het spannend. Jazz en Prada hadden beiden een overwinning nodig in de Jeugd Klasse voor de titel van Nederlands Jeugd Kampioen en “June” van Inge Schreurs had een Res-CAC nodig voor de titel Nederlands Kampioen. “Ole” Vanbossche, “Firstprizebears Lucky Luke” en Peggy Jeurissen met “Firstprizebears Letterman“, stonden samen met 4 reuen in de Jeugd Klasse. Lucky Luke won en Letterman werd 3de. Lucky Luke werd Res-Beste Reu en verkreeg een vol CAC. “Tobi” Firstprizebears King Cole, vond de geuren op het gras erg interessant en liep als een speurhond door de ring en werd 3de in de Open Klas Reuen. “Prada” Firstprizebears Meryl Streep stond samen met 5 teven in de Jeugd Klasse. Ze liet zich van haar beste kant zien en de keurmeester was erg aangedaan van haar. Ze won de Jeugd Klas en behaalde de titel Nederlands Jeugd Kampioen.
Vervolgens moest ik weer de ring in en in een zeer goed bezette Open Klasse Teven, stonden 6 honden. “June” Firstprizebears Jade Jagger” is in haar volle pracht met haar 3,5 jaar en won de Open Klasse. Peggy Jeurissen was zo vriendelijk om “Prada” over te nemen voor het CAC (in Nederland is het CAC het hoogste wat men kan winnen, ook vanuit de Jeugd Klasse. Er is slechts 1 CAC per geslacht). Zelf showde ik June, wij moesten lopen en Peggy won met Prada Beste Teef. Nog een ronde lopen en “June” behaalde het Res-CAC en is nu heel officieel Nederlands Kampioen. Ik was gewoonweg gelukkig en met mij Inge Schreurs, de eigenaresse van June.

Iets dat ook niet ongenoemd mag blijven is het feit dat Ethel Somer (Dazzystars A Groovy Kind of Love & Boogie Chillen) en Jolande Postma (Eyecatchingbears Angel Eyes) met hun zelf gefokte Firstprizebear nakomelingen ook succesvol waren tijdens deze show.

Firstprizebears Jade Jagger  is de 94ste Firstprizebear Kampioen. Zij is de 6de hond uit dit nest, die Kampioen werd, iets heel bijzonders. Indien de mensen (eigenaars) in Frankrijk van Firstprizebears Jerry Hall en de Nederlanders die Firstprizebears Jane Fonda in hun bezit hebben, deze niet in de vergetenheid hadden laten verdwijnen, ben ik er 200% zeker van dat deze zonder moeite ook Kampioenen waren geworden. Het is in ieder geval de combinatie uit Multi Champion Firstprizebears Enfield met Multi Ch. Firstprizebears Donna Summer, waaruit deze pracht honden zijn voortgekomen. Verdere details met betrekking tot deze bijzondere Fok en Show honden is te vinden op hun persoonlijke pagina’s op onze homepage.

Van Ole en Tobi hebben we helaas niet een bruikbare foto.

Maar van Peggy Jeurissen met “Firstprizebears Letterman”, een zoon van Donna Summer en Lasse, 16 maand oud.

Met dank aan Petra Bonny en Anette Oostervink voor de Foto’s.

Firstprizebears Letterman

“Jazz” Letterman

Firstprizebears Letterman

“Prada” Firstprizebears Meryl Streep” Nederlands Jeugdkampioen en Beste Teef, 14 maand oud.

Firstprizebears Meryl Streep

“June” Firstprizebears Jade Jagger nieuwe Nederlandse Kampioen.

Firstprizebears Jade Jagger

een geheel gelukkige Ingrid Schreurs, de eigenaresse van June met Conny, de fokker.

Joe Kat Show Conny and Inge

Mevr. Hellwig was met haar “Spike” Ch. Firstprizebears Delware op de Int-Show van Neumünster/DUI succesvol. “Strike”heeft de trotse leeftijd van 10 jaar en won in Neumünster zijn 3de Senior CAC en is nu officieel Duits Veteranen Kampioen. In de Ere Ring, werd hij, van de 25 aanwezige Veteranen aller Rassen, 2de Beste van de dag. De keurmeester was Dhr. Zidar. Mevr. Hellwig was gelukkig met het resultaat van Spike en wij zijn trots dat onze oudere honden er nog steeds zo mooi uitzien.

1 CACIB Neumünster 01.06.14 Spike Bester Veteran 2. im Ehrenring 105 Conny