31 augustus 2011

Int-Show Rotterdam

Momenteel is er veel te doen. Ieder weekend is er nieuws van Shows waarover we graag schrijven.

Zondag was een van mijn lievelingstentoonstellingen: De Show van Rotterdam. Er was een wissel van Keurmeesters en nu keurde Dhr Vincent O’Brien uit Ierland de Beardies. Al meer dan 30 jaar show ik elk jaar op de Show van Rotterdam. Helaas had men Lilli in de Open klas gezet omdat men de kampioenstitel bevestiging niet had ontvangen. Het zou toch netjes geweest zijn als iemand ( ik show hier ruim 30 jaar) even had gebeld  en naar de bevestiging van de Titel had gevraagd. Lilli is een bekende hond met veel Kampioenstitels die ook allen in de catalogus vermeld waren, maar dan in de open klas. Jammer dat de organisatie  niet handelt naar het motto: „Klant is Koning“, in dit geval de exposant.

Geheel tevreden waren we niet met het feit dat onze Lili (Ch. Firstprizebears Helen Hunt) in de Open klas 2de werd met Res-CACIB en Res-CAC, maar soms is zweigen goud. Achter Lilli eindigde op de 3de plaats, Jolande Postma met Firstprizebears Honeybrook.

Eef Martens was meegereisd en zo ook haar mooie  “Guffy” (Glanyard Bay Mac Guffie een dochter van Ch. Firstprizebears Hitchkock en Firstprizebears Eureka). Ik had het genoegen deze prachtige jonge dame te showen en behaalden de 1ste plaats.

De vijf jaar oude reu “Firstprizebears Frostproof” van P. Soeters werd voor de eerste keer geshowd in de Open Klas en behaalde een zeer goed omdat hij te dun is. In mijn ogen een mooie Beardie met de juiste lengte en een perfect gangwerk.

De jeugdklas was goed bezet!  Vier teven waarvan drie uit „onze“ Familie. Marja Eilers-Ojevaar was met „Dodo“ (Clan of Storks Jahtzee) aanwezig. Slechts 9 maand oud en won ook. Zij is een dochter van Ch. Firstprizebears Enfield. Op de 2de en 3de plaats stonden ook dochters van hem. Ingrid Schreurs, die voor de eerste keer haar Firstprizebears Jade Jagger showde stond op de 2de plaats en op de 3de kwam  Marieke van Wouw met haar Firstprizebears Jane Fonda. Deze 2 meiden zijn van onze „Dona Summer“. De vreugde was groot.

Hier „Guffy“ van Eef.

Clanyardbay-Mac-Guffy-Rotterdam-28-8-2011-Exc-1

En onze „Lilli“. Meer foto’s hebben we helaas nog niet.

Ch. Firstprizebears Helen Hunt Rotterdam 28-8-2011