17 mei 2014

Dortmund Int- en Europasieger, St. Gallen/Zwitserland

Bij ons was het mega stress. Op vrijdag en zondag de grote dubbele Show in Dortmund/DUI, puppies werden opgehaald en we hadden bezoek uit Israël. Daarbij de puppies thuis, etc., etc. Vandaar dat ik nu pas tijd heb gevonden om U van alle nieuws te voorzien.

Vrijdag was een uitstekende dag voor de familie Vanbossche, Mevr. Kuhn en natuurlijk ook voor ons als fokkers van de Firstprizeberen. Dhr. Hartig/DUI keurde op de Int-Show de 23 Bearded Collies. Mevr. Vanbossche deed de opening in de Jeugd Klasse Reuen en won eindelijk de 1ste plaats met Ole, de Blauwe Beer  (Firstprizebears Lucky Luke).
Aansluitend won zijn met “Tobi” “Firstprizebears King Cole” de Open Klasse. Hiermee had hij aan alle voorwaarden voldaan voor de Titel van Duitse en VDH-Kampioen en vergroot de lijst van Kampioenen voortkomend uit onze fok. Mevr. Kuhn won de Jeugd Klasse Teven met haar Lux-JCh. Firstprizebears Millwaukee (“Nana”) en hiermee voldeed zij aan de voorwaarde voor de Titel van Duitse Jeugd Kampioen. Mevr. Hellwig won de Kampioen Klasse met Desire of Fun Charlize Theron, die afkomstig is uit 2 Firstprizeberen. Als laatste was ik met onze Schoko (Firstprizebears Liz Taylor) aan de beurt, zij won de Open Klasse en werd Beste Teef met CACIB. Wat een pracht van een dag.

“Ole” Firstprizebears Lucky Lucke  Beste Jeugd Hond op vrijdag.

dortmund cacib 09.05.2014 035 Ole

“Firstprizebears King Cole” nieuwe Kampioen met de Titel Duitse- en VDH Kampioen.

Dortmund CACIB 09.05.2014 086

Mevr. Kuhn en haar man waren dol gelukkig, haar Nana won de Jeugd Klasse en is nu Duits Jeugd Kampioen Firstprizebears Millwaukee

Dortmund Int Mississippi juniorch

ook de chef was tevreden met |Schoko, “Firstprizebears Liz Taylor” Beste Teef

Dortmund CACIB 09.05.2014 118

de succesvolle 3: Firstprizebears King Cole, Liz Taylor en Luky Luke, zo moeten Beardie koppen eruit zien. Let eens op de dikke neuzen 🙂

Dortmund CACIB 09.05.2014 215

Op zondag was de Europasieger-Zucht Show met 42 Beardies, die door Dhr. Peter Farell uit Ierland werden gekeurd. Hij begon goed en wij dachten, ahh, deze man weet hoe een goede Beardie er uit moet zien. Hij gaf “Lucky Luke“, de Jeugd Klasse en maakte hem later nog Beste Jeugd Hond. Maar wat er toen gebeurde, was voor ons allen een raadsel. Wij konden niet herkennen, wat voor een type Dhr. Farell precies zocht. In ieder geval kregen we voor de rest van de dag alleen nog maar 3de plaatsen. Ch. Firstprizebears Lorne Green van Paz Davidovich, die uit Israël was gekomen, startte in de Kampioen Klasse en werd 3de. Mevr. Vanbossche werd 3de in de Open Klasse met Firstprizebears King Cole en Conny met Schoko (Firstprizebears Liz Taylor) werd 3de in de Open Klasse. Het leuke gezelschap van de familie Vanbossche, het bezoek van Sonja en Michael Halbreiter en de rest van de groep, zoals de familie Hellwig samen met de andere leuke mensen, maakten deze dag draaglijk.

Mevr. Vanbossche, keurmeester Dhr. Farell en Europa Jeugd Kampioen “Firstprizebears Lucky Luke”

10292135_681172281950088_8226590767403276920_n

Fernando en Sergio waren tijdens dit weekend met hun “Ch. Firstprizebears Kim Karnes” op de dubbele Show van St. Gallen/Zwitserland. Zaterdags keurde hier de Oostenrijkse Monika Blaha en maakte “Kim” Beste Teef met CACIB en CAC. Hiermee voldeed Kim aan de eisen voor de Zwitserse Kampioens Titel, Tijdens het weekend van 01-05 waren ze met Kim Karnes op de Show van Alessandra/Italien. Hier keurde de Cypriot John Watson. Kim won het CACIB, CAC en werd Beste Teef en behaalde daardoor de Titel Internationaal Kampioen. De lijst met de door haar behaalde titels is inmiddels erg lang en we zijn erg trots op “Team Kim”.

Fernando met “Ch. Firstprizebears Kim Karnes”

10367183_10203016090476717_3059579827060298907_n