20 juni 2019

Tentoonstellingen Juni 2019

Elke maand denk ik dat er niet zoveel tentoonstellingen zijn. Maar mijn hardcore exposanten denken er anders over en vinden altijd een show en winnen ook iets. Dit betekent: ik moet weer  vele uren achter de computer doorbrengen en alle  successen vermelden met foto’s in 3 talen. Iedereen is blij als hij zijn “superster-Firstprizebear” op mijn homepage terugvindt. Maar hiervoor heb ik de resultaten, foto’s, keurmeester , datum van de show en de behaalde plaats nodig. MAAR  NEE !!!! meestal moet ik het via Facebook vinden, of de eigenaren op de zenuwen werken  met e-mails. Misschien heb ik op een gegeven moment hier  geen zin meer in en dan wordt zeker en vast  geklaagd dat er niets nieuws te lezen is. Dus, lieve “firstprizebear show community”, vergeet nooit om je fokker van info te voorzien !!!

Het eerste weekend van juni leverde een nieuwe kampioen voor ons op om ons succesverhaal verder uit te breiden: Firstprizebears Q’Jennifer Lopez werd Estlands kampioen met slechts 19 maanden !!!

Marita Ginterre de eigenaar van “Jenny” schrijft ons:

Een super dag voor Jenny : (Firstprizebears QJenniferLopez) op de Estonian Winner Show op  01-06-2019
CACIB, CAC, Estonian Winner’19, Beste van het Ras 

EN NU Estlands Kampioen !!!!!

Dank aan de keurmeester  Alar Müürisepp / Est. voor het prachtige keurrapport van Jenny

Met dank aan Ramona Karklina dat ze Jenny zo geweldig verzorgd heeft en voor het showklaar maken.

Met dank aan Agne Mägi voor de gastvrijheid en het geduld om de energiebundel Jenny te verzorgen

                                

Junior DAZZYSTAR’S ELECTRIC BOOGALOO       Intermediate FIRSTPRIZEBEARS Q’JENNIFER LOPEZ       Champion MEMORYLANE DOUBLE THE BLING

na de tentoonstelling wellness aan het strand 

tijdens het  Pinksterweekend was Marita Ginterre met haar “Jenny” op de Latvia Winner Show. De keurmeester was afkomstig uit Estland, mevrouw L. Jurgens. wederom was er sterke concurrentie. Firstprizebear’s Q’Jennifer Lopez was opnieuw onverslaanbaar: Firstprizebear’s Q’Jennifer Lopez CACIB, CAC, Beste van het Ras, Lativiaanse Winnaar en Gekwalificeerd voor de Crufts. Nu moet ze gewoon wachten tot juli om haar titel “Lativan Champion” af te maken. Dan is het het  jaar sinds ze haar eerste CAC heeft gewonnen over .

“Jenny” houdt van de tentoonstellingen schrijft Marita, maar ook de afwisseling in de natuur zoals hier in Karpun / Oostenrijk.

Een echt feestmeisje.

                       

In Parijs/F op 2-6-2019 was het kampioenschap van  Frankrijk, de grootste en belangrijkste show. Marc Brunner, zijn vrouw en Diji waren aanwezig. “Firstprizebears Q’Bella Maltzahn” behaalde de 2e plaats in de tussenklassen met Uitmuntend met de keurmeester Mrs. Weber / F

In haar vrije tijd oefent ze met baasje Marc  op keyboard

         

Op de IDS in Chartres/F op  10-6-19 won  Firstprizebears Q’Bella Maltzahn het  Res-CAC en Uitmuntend 1. Plaats . Keurmeester was Mevr. M. Weber/F

    

Mevrouw Cocozza was in met haar ” goed humeur Ella” (Firstprizebears Q’Walnutcreek) op de dubbele show in Erfurt / GER. Op de eerste dag was de Oostenrijkse mevrouw Kremser de Keurmeester en maakte  “Ella” Beste Teef. Op de tweede dag keurde Mevr. Korocz-Papp uit Hongarije  en Ella werd Excellent 2 met Res-CAC. Ze werd verslagen door de teef die de dag ervoor als derde achter haar eindigde.

Mevr.  Cocozza  met  Ella “Firstprizebears Q’Walnutcreek”

Ook tijdens het  Pinksterweekeinde was Sue Jones op de Newmarket Premier Open Show met haar “Lola” Firstprizebears Rio Grande. Lola en Sue hebben een erg leuke en succesvolle dag gehad. Ze won: Beste pup van het ras, Best puppy Pastoral Group en Res Best in Show puppy

Ook op de eerste dag van Pinksteren was de IDS in Venray / NL waar mevrouw Van Bussel de Bearded Collies keurde. Familie Schatters heeft haar showdebuut met hun  “Firstprizebears Quentin Tarantino” (nestbroer van Jennifer Lopez en  Kim Kardashian en Brat Pitt). Baasje  Maud was natuurlijk heel opgewonden, maar “Viggo” was de rust zelf en beiden maakten Bellafigura en namen de 2e plaats in.

Monika en  “Firstprizebears Pikes Peaklandde opnieuw op de 2e plaats ….. Helaas kreeg ik geen andere foto’s. Hier wordt Monika verdekt  door de keurmeester . Daarachter is de latere winnaar.

          

 

De Europese show in Wels / Oostenrijk op Pinksteren was in alle opzichten een drama. De organisatie van de show was een puinhoop, de Internationale Pers zit vol met verslagen van alles dat mis is gegaan. Ik heb nog  niemand gehoord die het niet verschrikkelijk vond. Ferando Suny was met zijn “Nora” Multi Ch. Firstprizebears Norah Jones “aan de start in de kampioensklasse. Nora wasnog niet eens geplaatst. Dat is nog nooit gebeurd !! Keurmeester was de Engelsman Barrie Croft. Mevrouw Müller uit Zwitserland kwam met” Percy “Ch. Firstprizebears Oscar de la Renta en hij kreeg Barrie Croft een Zeer Goed  in Champion klasse !!!!!! Op de tweede dag was mevrouw Müller eveneens in Wels, nu op de Int. show met “Percy”. Op deze show werd hij 2e met Uitmuntend. Keurmeester  was de Italiaanse meneer F. Rocca

In Spanje in de kennel ” De Gianvi wonen  “Firstprizebears Rhianna” en “Firstprizebears Robin Williams”. Beiden hebben reeds met succes  aan verschillende tentoonstellingen in de puppy klasse deel genomen . Op Pinksteren was “Robin William” bij de IDS in Castilla La Mancha. Daar werd hij de beste puppy van het ras. Keurmeester was de heer Lui Oliveira / Portugal.